Jaino Mohammedamin

Studie: Bachelor Geschiedenis, Master Theologie en Religiewetenschappen
Functie: Projectleider en adviseur Ondermijning, Tactisch Centrum Handhaving gemeente Rotterdam
Afgestudeerd: 2018 

Jaino’s tip:

'Loop stage tijdens je studie en ga naar career events. Spreek met mensen en laat weten dat je er bent. Het is fijn om een ingang te hebben als je snel een baan wil vinden na je studie.'

Jaino Mohammedamin en zijn leidinggevende Ildi Sepsanie
'Op zoek naar de waarheid'

Niet zwart-wit denken, maar juist het grijze gebied opzoeken. Om zo echt tot de kern van de zaak te komen. Dát leerde Jaino Mohammedamin tijdens zijn studie en gebruikt hij nu in zijn werk bij de gemeente Rotterdam.

'Ik ben er groot voorstander van om de dingen te doen waar je gelukkig van wordt. Zo heb ik ook mijn studie gekozen. Om intellectueel uitgedaagd te worden en te onderzoeken waarom mensen doen wat ze doen. Ik heb zelf een christelijke moeder en een islamitische vader en vind niets zo interessant als meer leren over religieuze bewegingen en de redenen erachter. Die baan later? Ik had er alle vertrouwen in, die zou er vast wel komen.

Bruggenbouwen
En die baan kwam er ook. Ik kon als projectleider op het onderwerp Ondermijning bij de gemeente Rotterdam aan de slag, nadat ik me voor een traineeship had aangemeld. Ondermijning is een veelomvattend begrip van allerlei vormen van criminaliteit die de grens tussen de bovenwereld, waaronder het openbaar bestuur, en de onderwereld vervagen. Het kwam goed van pas dat ik tijdens mijn studie heb geleerd om context te schetsen, normen en waarden te leren van andere culturen, het belang van bruggenbouwen. Ook bij ondermijningzaken is de situatie vaak niet zwart-wit. Ik vraag dus door en onderzoek het grijze gebied, tot ik de waarheid ken.'

Ildi Sepsanie

Studie: MSc Urban Geography, Universiteit Utrecht
Functie: manager Tactisch Centrum Handhaving

En wat vindt Jaino’s leidinggevende?

“Voor het beleidsmatige deel van het werk hier zoek ik mensen die een brede interesse hebben, en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en het veiligheidsdomein. Toen ik Jaino’s profiel zag langskomen, vond ik hem meteen interessant. Met zijn studie-achtergrond springt hij eruit en valt hij op, daar hou ik van. Ik wil geen mensen die allemaal op elkaar lijken. En hij heeft enorm veel affiniteit met het veiligheidsdomein, gezien zijn minor op het gebied van veiligheidsbeleid.

Ik merk aan Jaino dat hij academisch is geschoold, aan zijn manier van denken en afwegen. Hij is open minded en altijd bereid om een extra stap te zetten. Tegelijkertijd heeft hij iets heel eigens, wat niet aan een studie is te relateren. Hij pakt dingen op zijn eigen manier aan, waardoor ik hem niet bij de hand hoef te nemen. Gedreven, jong. Fijn om hem in mijn team erbij te hebben!”